INSPECCIÓ DE LÍNIES ELÈCTRIQUES

La realització d’inspeccions industrials amb dron és un concepte innovador que aporta més rapidesa i seguretat en el desenvolupament dels treballs. Permet treballar en zones de difícil accés, amb la qual cosa es redueixen al mínim el risc humà i els costos, en comparació amb l’ús d’helicòpters.

La plataforma incorpora una càmera de vídeo i una càmera termogràfica amb transmissió d’imatge en temps real per a la inspecció, que un tècnic realitza in situ. També permet el registre de les inspeccions, amb l’avantatge de poder-les analitzar posteriorment, al despatx, per generar els informes reglamentaris, que poden completar-se amb les imatges enregistrades.

A les imatges de la dreta es poden veure dos exemples de defectes detectats: femelles rovellades i un disc aïllador trencat. Les imatges ens aporten una gran qualitat de detall per detectar defectes, en el cas del vídeo, i per descobrir punts d’alta temperatura, en el cas de la visió termogràfica.

Càmera visual + càmera tèrmica

40 minuts de vol

Disminució de riscos laborals

Registre al núvol

Inspeccions industrials amb dron - cable pilot

ESTESA DE CABLE PILOT

La solució d’estendre un fil extremadament resistent amb dron neix de la necessitat d’estendre el cable en zones inaccessibles. Fins a dia d’avui, aquestes operacions havien de fer-se amb helicòpter. És el cas, per exemple, d’encreuaments de llits de riu, encreuaments de vies de comunicació, barrancs o pantans. Pel baix cost que representa, aquest sistema es generalitza també en l’estesa manual habitual, i no només en els casos extrems.

L’aplicació estalvia temps i, sobretot, evita la tala de vegetació en carrils sota línia per al pas manual d’operaris que tiren de cordes pilot. Es disposa d’un accessori que permet col·locar sistemàticament el fil a cada suport i, posteriorment, arrossegar la corda pilot i el conductor definitiu amb l’ajuda de carros de tir.

Fins a 1,5 km de cable per tirada

40 minuts de vol

Fil de 450kg de resistència

Estalvi de temps i recursos

INSPECCIÓ DE VIADUCTES

La incorporació de drons a la inspecció de viaductes permet avaluar l’estat dels suports, els pilars i els taulers abans de realitzar els treballs de manteniment. D’aquesta manera, s’evita la instal·lació de cistelles, grues o passarel·les. A més, ofereix la possibilitat de programar els treballs de reparació només en els punts necessaris. Les imatges queden enregistrades, per la qual cosa es poden utilitzar posteriorment per a la certificació dels treballs realitzats.

Imatges inferiors internes

Inspecció exhaustiva

Disminució de riscos laborals

Estalvi de temps i recursos

Inspeccions industrials amb dron - viaductes

INSPECCIÓ DE PLAQUES FOTOVOLTAIQUES

Per a la inspecció de plaques solars, s’instal·la una càmera de visió tèrmica. Aquesta càmera permet la localització de defectes en els components, com ara les cel·les dels mòduls, els connectors, els fusibles o qualsevol equip que pugui tenir una variació de temperatura. Aquest aspecte és molt important, ja que qualsevol mal funcionament influirà en el rendiment total de la instal·lació.

Ortomosaic amb punts calents

40 minuts de vol

Múltiples sensors

Estalvi de temps i recursos

INSPECCIÓ D'AEROGENERADORS

Es fa servir una de les nostres aeronaus  per a la captació de vídeo amb l’objectiu de detectar desperfectes a les pales dels aerogeneradors. Aquestes pales són molt susceptibles de rebre impactes de petits cossos impulsats pel vent. La gran velocitat que assoleixen les pales en les seves puntes incrementa el risc que aquests petits cops s’acabin convertint en grans fissures. D’aquesta manera, s’evita la presència d’un equip d’operadors de treballs verticals.

Càmera visual + càmera tèrmica

40 minuts de vol

Disminució de riscos laborals

Registre al núvol

MDrone, S.L.

Carrer Llull 47-49, 4t 5a

08005 Barcelona

Contacte

Email : info@mdrone.com

(+34) 93 187 36 89

 

Esta web utiliza cookies propias para su correcto funcionamiento. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Configurar y más información
Privacidad